Om oss och vårt tävlingsbidrag!

Hej!

Vi är allihop elever i årskurs 6 på Strömslundsskolan i Trollhättan. Vi driver denna blogg tillsammans med våra lärare Petra, Helena, Christina och Eva-Pia

Syfte: Vi bloggar om vår vardag i skolan, om saker som vi tycker om och om andra intressanta eller lärorika saker.

Mottagare: Vi vänder oss till elever i vår ålder men självklart också till alla som är nyfikna på hur det kan fungera i en skola idag. Vi hoppas att besökare på bloggen ska lära sig av oss och vilja följa hur vi arbetar i vår klass. I LGR 11, som är vår läroplan, står det att vi, med hjälp av, digitala medier ska göra presentationer och kombinera ord, bild och ljud. Bästa sättet är att lära oss detta med verkliga mottagare som vill läsa och se vad vi gör och lär oss. Vi utvecklar vårt sätt att söka information, vi lär oss om språket och hur man kan skriva olika slags texter. Vi har möjlighet att visa upp resultat av vad vi gjort och vi kan ge exempel på experiment som kanske kan ge ideer till andra klasser.

Arbetsgång: Vi använder bloggen i skolan och skriver inläggen själva. Oftast med vår lärares inloggning, ”stromslundsbarnen” . Vi lägger ut texter, filmer och bilder som vi skrivit och skapat och självklart hoppas vi på många läsare och positiva kommentarer. Våra lärare godkänner alla kommentarer innan de syns på bloggen.

Material: Allt material tillverkar vi själva. Vi tycker det är viktigt med upphovsrätt och vem som har rättighet till material. Vi använder egna bilder och filmer och vi tycker det är roligast att göra eget material. Om vi ska använda bilder från nätet frågar vi upphovsmannen om tillstånd och skriver ut vem som tagit bilden.

Vår motivering: Vi tillsammans i årskurs 6 på Strömslundsskolan har genom bloggen fått en härlig gemenskap och ett gemensamt mål med vårt lärande! Det känns jättebra att få möjlighet att visa saker vi gjort och som vi är stolta över! Vi tycker det är speciellt att få arbeta med IT och lära oss om teknik inför framtiden. Det ger oss extra motivation till att fortsätta lära när vi vet att vi har läsare som sitter och väntar på nästa inlägg! Vår blogg är här för att stanna och vi hoppas ni alla är med oss!

Välkomna att läsa och lära med oss!

Hälsningar

Klass 6A, 6B, 6C, Petra, Helena, Christina och Eva-Pia

2 kommentarer till Om oss och vårt tävlingsbidrag!

 1. Felicia skriver:

  Hej jag heter Felicia!
  Jag gillar marsvin och hundar!
  Jag gillar även min familj och att spela pingis!

  Mvh Felicia

 2. linuscool22 skriver:

  jag spelar basket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s